Prima doză de vaccin anti-COVID a fost administrată marți dimineață în Republica Moldova, a anunțat președinta Maia Sandu.

"Este o zi importantă pentru noi toți - astăzi prinde viață speranța că, după lucrătorii din prima linie, vom reuși să vaccinăm cât mai mulți cetățeni și vom reveni la normalitate. Știu că mai sunt persoane nesigure cu privire la vaccinare. Înțeleg îngrijorarea voastră, însă vaccinul este unica modalitate prin care putem opri îmbolnăvirile, decesele și, progresiv, elimina restricțiile. Peste 200 de milioane de doze au fost deja administrate în lume și, drept consecință, s-a observat scăderea ratei spitalizărilor și a cazurilor grave. Țările care au o rată înaltă de vaccinare constată că se micșorează cazurile de îmbolnăvire și încep să relaxeze măsurile restrictive impuse. Vă asigur că depunem toate eforturile pentru ca și cetățenii noștri să aibă acces cât mai rapid la vaccin", a scris Maia Sandu într-un mesaj pe Facebook.

Potrivit acesteia, prima tranșă de vaccinuri va fi folosită pentru imunizarea personalului medical din prima linie.

"Trebuie să protejăm viața și sănătatea medicilor ca ei să ne poată ajuta în continuare să ieșim cu bine din pandemie", a mai scris ea.


Cîțu a transmis pe Facebook plecarea primelor doze de vaccin către Republica Moldova

Mai mult pe EurActiv »