Socialistul Ion Ceban a câștigat alegerile din Chișinău.

UPDATE

4/11 Ion Ceban - 52,39%, Andrei Năstase - 47,61%. Socialistul a învins cu o diferență de 11.294 de voturi, relatează Agora.md.

23:30: După centralizarea rezultatelor din peste 90% din secțiile de vot (297 de procese verbale prelucrate din totalul de 307), Ceban este creditat cu aproape 53% din voturi, iar candidatul pro-european Andrei Năstase ar fi obținut 47%.

UPDATE 22:30: După numărarea a peste două treimi din buletinele de vot din capitala Republicii Moldova, Ion Ceban se detașează în cursa pentru Primăria Chișinăului.

Astfel, la momentul numărării a 250 din 307 de procese verbale, candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase, acumula doar 45,96% din voturi, în comparație cu Ceban, care avea 54,04% din sufragii, transmite jurnaltv.md.

Dar candidatul blocului ACUM Platforma DA și PAS acuză fraude în procesul electoral. „Un asemenea rezultat, dacă rămâne final, îl suspectez că ar fi afectat”, a spus Andrei Năstase.

„Aștept rezultatele finale, apoi vom cunoaște în detaliu. Am văzut o creștere dubioasă la Râșcani. Iată de ce vom face analizele corespunzătoare. Am văzut aceeași creștere la Botanica”, a declarat Andrei Năstase, invitat la TV8. Candidatul blocului ACUM a adăugat că pe parcursul zilei de sâmbătă în aceste sectoare s-a făcut agitație electorală.


*****************

Prezența la alegeri la ora 21:00, conform Comisiei Electorale, a fost de 40,34% pe țară și de 37,78% în Chișinău.

Potrivit unui exitpoll realizat de IMAS și Fondul Opiniei Publice, candidatul socialist pentru primăria Chișinău, Ion Ceban, este creditat cu 37,1%, în timp ce reprezentantul blocului ACUM, Andrei Năstase, a fost preferat de 37% din respondenți.

Însă realizatorii sondajului spun că rata foarte mare de non-răspuns a fost de aproape 26%, ceea ce face ca rezultatele finale să poată fi extrem de diferite.

În primul tur, Ion Ceban a luat circa 40% din voturi, în timp ce Andrei Năstase a atras 31% din votanți.

Pe lângă Chișinău, au mai avut loc alegeri pentru primăriile altor 383 de localități.