Deși a pierdut Primăria Chișinău, Blocul ACUM (DA și PAS) al premierului Maia Sandu a obținut cele mai multe mandate în turul al doilea al alegerilor locale care s-au desfășurat duminică în Republica Moldova

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil a spus că Blocul ACUM a câștigat alegerile în 91 dintre cele 384 de localități în care a fost organizat al doilea tur de scrutin. Pe locul al doilea se află Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, cu 83 de mandate de primar, printre care și cel de edil al municipiului Chișinău (Ion Ceban).

Pe poziția a treia s-a situat Partidul Democrat din Moldova al fostului premier Pavel Filip, cu 71 de mandate, în timp ce pe patru s-a clasat Partidul Politic Șor cu 30 de mandate de primar, relatează Agerpres.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a câștigat 22 de mandate, formațiunea Partidul Nostru 14, Partidul Comunist din Republica Moldova șase mandate, iar Partidul Unității Naționale cinci.

De asemenea, 49 de primari au fost aleși în calitate de candidați independenți.

Potrivit președintelui CEC, cel mai tânăr primar are 25 de ani, iar cel mai în vârstă 72 de ani. Pe criterii de gen, 300 dintre primarii aleși în turul al doilea sunt bărbați, iar 84 femei.