Guvernul României a trimis vineri 100.800 de doze de vaccin produs de compania AstraZeneca în Republica Moldova, anunță Comitetul național de coordonare a vaccinării.

Dozele, trimise cu titlu gratuit, sunt destinate Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova și fac parte din rezerva Ministerului Sănătății din România.

Misiunea de transport se realizează cu două mașini aflate în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, pe ruta București - Chișinău și retur. Ajutorul umanitar oferit Republicii Moldova, reprezentat de echipamente medicale și vaccinuri împotriva COVID-19, vine ca parte a pachetului de sprijin anunțat de președintele Klaus Iohannis cu ocazia vizitei sale din luna decembrie 2020 la Chișinău.

Până acum, România a donat Republicii Moldova 304.800 de doze, în misiunile executate la data de 27 februarie și 27 martie. 

Pe 4 februarie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Republica Moldova pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere susținerea eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.