AUR condamnă recenta serie de incidente petrecute în regiunea transnistreană și îndeamnă Parlamentul de la Chișinău să voteze de îndată reunificarea cu România.

Potrivit AUR, reunificarea este "singură cale de a proteja populația dintre Prut și Nistru de pericolele unei eventuale invazii ruse".

"Republica Moldova nu mai poate rămâne mult în zona gri pentru că asta presupune riscuri, amenințări și pericole. Vedem ce se întâmplă acum în regiunea transnistreană, la o aruncătură de băț de Chișinău. Reîntregirea națională este singura soluție de securitate reală pentru populația dintre Prut și Nistru", a declarat liderul AUR, George Simion.

La rândul său, senatorul Claudiu Târziu susține că "atacarea clădirii așa-zisului Minister al Securității de la Tiraspol, urmată de distrugerea unor facilități tehnice ale unui centru radio de la Maiac - Grigoriopol au aspectul unor provocări destabilizatoare și urmăresc extinderea războiului din Ucraina pe teritoriul Republicii Moldova".

El consideră că reunirea cu România prin mijloace pașnice, pe calea voinței parlamentelor de la Chișinău și București, reprezintă unica soluție.

Sandu: Există tensiuni între diferite forțe din Transnistria interesate de destabilizarea situației

Mai mult pe EurActiv »