UE privește în continuare cu dezamăgire modul cum percep autoritățile moldovene reformele, dar trimite semnale încurajatoare și se arată deschisă pentru colaborare, a declarat, la Chișinău, fostul președinte al CE, Jose Manuel Barroso.

Fostul șef al Comisiei Europene a susținut, miercuri, un discurs în cadrul forumului "Republica Moldova în noul context regional”, desfășurat în capitala R. Moldova sub patronajul controversatului oligarh Vlad Plahotniuc.

 Fostul oficial european a spus că a rămas dezamăgit de cazurile răsunătoare de corupție prin care s-a remarcat Republica Moldova după 2009, scrie Report.md.

"Uniunea Europeană privește cu scepticism unele lucruri care se petrec în Republica Moldova, dar este gata să accepte și să conlucreze pentru binele tuturor. Personal am rămas dezamăgit de marile cazuri de corupție. Investigația privind furtul miliardului de dolari trebuie să continue. Fără combaterea corupției, dezvoltarea economică nu este posibilă”, a afirmat Barroso.

Forumul a fost deschis de prim-vicepreședintele PDM, oligarhul Vlad Plahotniuc, de numele căruia sunt legate majoritatea scandalurilor de corupție din Moldova.

El și-a construit discursul pe câteva elemente de principiu asupra cărora insistă UE: "Trebuie să mergem înainte pe calea europeană, dacă vrem performanță”; "Preocuparea mea de bază este consolidarea statului de drept”; "Îmi asum angajamentul pentru stabilitatea politică din Republica Moldova”. 

Detalii pe Report.md.