Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri, la o întâlnire cu tineri de peste Prut, că Parlamentul României ar da şi mâine un vot pentru unire, dar este necesar şi votul Parlamentului de la Chişinău.

”Am convingerea că unirea se va produce mai devreme sau mai târziu. Orice ţară are dreptul să-şi decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României la un moment dat. Nu prin forţă, nu prin poveşti, ci prin voinţa populaţiei, prin voinţa românilor din stânga Prutului. Sunt convins că în România unirea s-ar vota prompt de către Parlament dacă mâine ar fi convocat să voteze numirea ar face-o. (…) Un vot în Parlamentul României îl aveţi în 24 de ore. Mai trebuie votul în Parlamentul de la Chişinău”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu 50 de tineri din Republica Moldova, veniţi în România prin programul "Cunoaşte-ţi ţara”, la sediul PMP, relatează Mediafax.

Traian Băsescu a afirmat că unirea este soluţia pentru intrarea Republicii Moldova în UE: ”Soluţia şi pentru Republica Moldova este unirea cu România pentru a intra în UE, dar şi pentru a pune capăt unei decizii a doi criminali, Hitler şi Stalin, care (…) au stabilit că Basarabia trebuie să devină parte a Uniunii Sovietice. Nu putem trăi la nesfârşit după decizia a doi criminali”.

Fostul președinte a vorbit de multe ori despre unirea celor două state și a susținut că acesta ar trebui să fie următorul proiect de țară a României.