Fostul președinte Traian Băsescu a declarat vineri, la o întâlnire cu tineri de peste Prut, că Parlamentul României ar da și mâine un vot pentru unire, dar este necesar și votul Parlamentului de la Chișinău.

”Am convingerea că unirea se va produce mai devreme sau mai târziu. Orice țară are dreptul să-și decidă soarta, iar Republica Moldova va deveni parte a României la un moment dat. Nu prin forță, nu prin povești, ci prin voința populației, prin voința românilor din stânga Prutului. Sunt convins că în România unirea s-ar vota prompt de către Parlament dacă mâine ar fi convocat să voteze numirea ar face-o. (…) Un vot în Parlamentul României îl aveți în 24 de ore. Mai trebuie votul în Parlamentul de la Chișinău”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu.

Declarația a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu 50 de tineri din Republica Moldova, veniți în România prin programul "Cunoaște-ți țara”, la sediul PMP, relatează Mediafax.

Traian Băsescu a afirmat că unirea este soluția pentru intrarea Republicii Moldova în UE: ”Soluția și pentru Republica Moldova este unirea cu România pentru a intra în UE, dar și pentru a pune capăt unei decizii a doi criminali, Hitler și Stalin, care (…) au stabilit că Basarabia trebuie să devină parte a Uniunii Sovietice. Nu putem trăi la nesfârșit după decizia a doi criminali”.

Fostul președinte a vorbit de multe ori despre unirea celor două state și a susținut că acesta ar trebui să fie următorul proiect de țară a României.