De la Varșovia, Joe Biden a lansat un mesaj cetățenilor Moldovei, exprimând sprijin luptei lor pentru democrație și chemându-i să combată autocrația. El a cerut aplauze pentru Maia Sandu, care a asistat la discursul liderului american.

"Cetățenii Republicii Moldova au hotărât să trăiască în libertate, să își recapete independența și să meargă pe drumul integrării europene. Președinta Maia Sandu, nu sunt sigur dacă este azi aici, dar sunt foarte mândru să fiu alături de dumneavoastră și de oamenii liberi ai Republicii Moldova și merită aplauze pentru asta. Vă rog, oferiți-i un rând de aplauze", a declarat Joe Biden într-un discurs rostit la Castelul Regal din capitala poloneză, relatează Radio Chișinău.

"Democrațiile de peste tot din lume sunt mai puternice, nu mai slabe. Autocrațiile din lume sunt mai slabe, nu mai puternice. În momentele de neliniște, oamenii înțeleg ce este important și pentru ce este nevoie să lupte. Oamenii știu asta, voi știți asta. De fapt, voi, în Polonia știți mai bine decât oricine ce înseamnă solidaritatea, ce înseamnă să luptați împotriva opresiunii", a spus Joe Biden.