Ministrul Bogdan Aurescu face vineri o vizită la Chișinău, cu ocazia acordării de către România a unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru R. Moldova, constând în echipamente medicale și de protecție pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Acest nou ajutor se înscrie în linia acțiunii constante a României în beneficiul direct al cetățenilor Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19 și este acordat în implementarea pachetului de sprijin din partea României, prezentat public de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale la Chișinău, la 29 decembrie 2020.

Potrivit MAE, programul ministrului afacerilor externe va include întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prim-ministrul interimar și ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, precum și participarea la evenimentul public de livrare a sprijinului umanitar acordat de România.

Totodată, vizita reprezintă o ocazie de a reconfirma relația specială dintre cele două state, precum și de a asigura cetățenii Republicii Moldova că România rămâne un partener solid, care își menține și onorează în mod constant angajamentele asumate.

Printre temele de discuții aflate pe agenda întrevederilor se numără stadiul relației bilaterale, proiectele strategice bilaterale de interconectare, precum și continuarea parcursului european al Republicii Moldova și a procesului de reforme.