Ministrul Lazăr Comănescu a salutat, într-o întâlnire cu ministrul moldovean al Apărării, progresele în procesul de reformă din Republica Moldova și a evidențiat necesitatea continuării acestuia în ritm susținut.

În cadrul vizitei în România, ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Șalaru, a avut, vineri, o întrevedere cu ministrul de Externe, prilej cu care cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situația internă din R. Moldova, inclusiv din perspectiva importanței asigurării stabilității economice și financiare, informează MAE.

Lazăr Comănescu a salutat progresele în procesul de reformă care permit restabilirea încrederii partenerilor europeni și internaționali în Republica Moldova și a evidențiat necesitatea continuării acestuia în ritm susținut.

De asemenea, șeful diplomației române a mai subliniat importanța valorificării de către Republica Moldova a oportunităților oferite de parteneriatul cu NATO.

Ministrul Anatolie Șalaru a reiterat angajamentul guvernului de la Chișinău față de parcursul european și a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România în realizarea proiectelor concrete care susțin aceste aspirații.

Totodată, el a adresat mulțumiri pentru sprijinul constant al României pentru aprofundarea relației Republicii Moldova cu NATO și a informat despre stadiul diverselor proiecte derulate în cooperarea cu AlianțaComănescu a evidențiat necesitatea continuării în Moldova a procesului de reformă în ritm susținut.

Anatolie Șalaru s-a întâlnit la București și cu ministrul Apărării, Mihnea Motoc, care a declarat că este de dorit o intensificare și o amplificare a participării R. Moldova la politica de securitate și de apărare comună a UE.

"În privința contextului UE, Republica Moldova e deja prezentă cu activități desfășurate sub egida politicii de securitate și de apărare comună. (...) Este de dorit o intensificare și o amplificare a acestei participări a Republicii Moldova la o politică aflată în creștere de profil în această perioadă în UE", a afirmat Motoc, într-o conferință de presă comună.