Controversatul oligarh moldovean Vlad Plahotniuc este singurul politician de peste Prut care a salutat victoria PSD în București și la nivel național, scrie Report.md.

"Dintre politicienii din Republica Moldova doar prim-vicepreședintele PDM, controversatul oligarh Vlad Plahotniuc (de numele căruia sunt legate cele mai răsunătoare scandaluri de corupție și despre care se spune că ar controla în totalitate puterea în Republica Moldova), a salutat victoria PSD la alegerile din România, scrie Report.md.

"Social-democrația a învins în România! Social-democrația a învins în București și datele preliminare arată că a învins în majoritatea localităților din România, confirmând încă o data că o societate echilibrată, bazată pe solidaritate, pe dreptate socială și interes pentru traiul decent al oamenilor, constituie politica viitorului", a scris, luni noaptea, pe Facebook, Plahotniuc.

El i-a felicitat pe colegii de familie politică europeană, "pe partenerii și prietenii noștri de la Partidul Social Democrat": "Ei merită o caldă strângere de mână pentru victoria istorică de la București, dar și pentru rezultatele foarte bune din întreaga Românie". 

Plahotniuc speră în întărirea cooperării dintre primarii PSD din România și cei PDM din Republica Moldova, spre beneficiul cetățenilor din ambele țări. 

Totodată, oligarhul apreciază că social-democrația înregistrează o renaștere în politica europeană, unde "cetățenii devin conștienți de faptul că soluțiile se află în sfera politicilor sociale de calitate și nu în opțiunea de austeritate de dreapta sau în discursurile populiste sau extremiste".