Curtea de Apel de la Chișinău a decis reducerea numărului secțiilor de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului, de la 41 la 12. Comisia Electorală Centrală (CEC) contestă decizia.

Magistrații au admis o contestație depusă de Platforma Demnitate și Adevăr (Platforma DA) împotriva Comisiei Electorale Centrale (CEC).

Liderul DA, Andrei Năstase, a calificat această decizie drept o victorie a formațiunii. El a subliniat că secțiile de votare din zonele necontrolate de autoritățile constituționale de la Chișinău nu vor fi deschise, relatează Radio Chișinău.

În schimb, liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat la postul de televiziune Prime că hotărârea Curții de Apel ar reprezenta o capturare a puterii în stat și ar pune sub semnul întrebării validarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că va depune recurs la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău.

”Am primit doar partea rezolutivă a deciziei Curții de Apel Chișinău. O analizăm și, credem noi, va fi supusă recursului pentru a vedea și partea motivată... Atunci când vom primi partea motivată, vom înțelege care au fost raționamentele Curții de Apel să anuleze în parte actul elaborat de CEC”, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul ședinței CEC.