R. Moldova are șansa să redevină o campioană a Parteneriatului Estic, dar asta presupune un angajament sporit, o mai mare responsabilitate și o mai mare seriozitate în a implementa legile adoptate în Parlament, a declarat ambasadorul Daniel Ioniță.

Pentru a redeveni o campioană a Parteneriatului Estic, Republica Moldova trebuie să comunice mai bine avantajele apropierii de Uniunea Europeană.

"UE nu reprezintă doar un slogan, un steag în spatele căruia te poți ascunde atunci când vrei să-ți promovezi interese politice, partinice sau de moment conjuncturale, ci reprezintă un ideal în care cu adevărat trebuie să crezi pentru că acest ideal atrage după sine un lucru esențial care este așteptat de către toți cetățenii Republicii Moldova: stabilitate și prosperitate”, a afirmat Daniel Ioniță, în cadrul emisiunii "În vizor" de la postul de televiziune Impact TV, transmite IPN.

Ambasadorul român la Chișinău a declarat că relațiile dintre cele două maluri ale Prutului au o dinamică accentuată, sunt consolidate și se dezvoltă pe zi ce trece. De proiectele pe care le desfășoară statul vecin pe teritoriul Republicii Moldova beneficiază cetățenii moldoveni indiferent de statut, etnie și limba pe care o vorbesc.

"Republica Moldova este principalul destinatar al asistenței de dezvoltare acordate de România. Mai mult, 65% din tot ceea ce înseamnă asistență pentru dezvoltare care este oferită de România are ca destinație Republica Moldova", a mai spus diplomatul.