Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE - Moldova, se află într-o vizită de lucru la Chișinău în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, alături de o delegație din PE.

Vizita are loc cu ocazia celei de-a 12-a reuniuni a Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova (PAC). 

Eurodeputatul Siegfried Mureșan co-prezidează Reuniunea PAC ce se desfășoară marți, 1 noiembrie, fiind prima reuniune de când Republica Moldova a primit statutul de țară candidată la Uniunea Europeană, potrivit unui comunicat.

Scopul reuniunilor Comitetului Parlamentar de Asociere UE - Moldova este de a întăriri cooperarea dintre Parlamentul European și Parlamentul Republici Moldova.


 
Discuțiile se axează pe ultimele evoluții din Republica Moldova privind implementarea Planului de acțiuni stabilit cu Comisia Europeană în urma acordării statutului de țară candidată la Uniunea Europeană. Reprezentanții vor discuta, de asemenea, situația Republicii Moldova în contextul invaziei ruse a Ucrainei, în special siguranța energetică, precum și reformele în domeniul justiției implementate de autoritățile din Republica Moldova. 
 
Pe lângă lucrările PAC, delegația Parlamentului European are programate întâlniri cu reprezentanții autorităților Republicii Moldova, precum și cu reprezentanți ai societății civile.
 
Vizita la Chișinău se va încheia cu o conferință de presă susținută de cei doi copreședinți ai PAC, eurodeputatul Siegfried Mureșan și deputatul Mihai Popșoi, pe 2 noiembrie 2022.