România a făcut investiții în grădinițe din mai multe localități din Republica Moldova, dar locuitorii de aici nu au fost prea impresionați. Tocmai în astfel de localități Igor Dodon, candidatul pro-rus la președinție, a câștigat în fața Maiei Sandu.

Deși copiii și nepoții lor beneficiază de condiții europene la grădinițele pe care le frecventează, instituții renovate și modernizate din banii oferiți de Guvernul României, mulți alegători din diferite localități, în primul tur al scrutinului prezidențial au optat pentru candidatul pro-rus, Igor Dodon.

La Vânători, mai mult de jumătate din alegători au votat pentru Igor Dodon.În prezent, micuții din satul Vânători, raionul Nisporeni au parte de condiții foarte bine la grădinița din localitate.

Pentru reconstrucția instituției, guvernul României a alocat 1,5 milioane lei. Anterior, edificiul unde se află acum grădinița, aparținea gimnaziului din localitate, dar din cauza reducerii numărului de elevi, acestei clădiri i-a fost schimbată destinația. Acum, micuții din Vânători se bucură de dormitoare spațioase și grupuri sanitare renovate.

Localnicii au „mulțumit” României pentru gestul său printr-un vot masiv în favoarea lui Igor Dodon în primul tur. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale (CEC), pentru Dodon au optat peste 48% din alegătorii din sat, iar pentru candidatul anti-oligarhic Maia Sandu - 3l% din alegători.

Citiți mai multe detalii despre localitățile în care România a făcut investiții și cum au votat cetățenii Republicii Moldova în aceste zone într-un articol al colegilor de la Report.md.