„Acest Acord nu a adus nici un beneficiu Moldovei. Doar am pierdut piața rusă”, a declarat Igor Dodon, președintele Republicii Moldova, aflat la Moscova pentru o întâlnire cu Vladimir Putin. Totul depinde de următoarele alegeri parlamentare.

Igor Dodon a declarat la Moscova că dacă PSRM va avea majoritatea parlamentară după următoarele alegeri, Acordul de Asociere cu UE va fi denunțat.

„Am subliniat și anterior că sunt împotriva semnării acestui Acord de Asociere cu UE. Acest Acord nu a adus nici un beneficiu Moldovei. Doar am pierdut piața rusă. Și asta în timp ce produsele noatre ajung greu pe piața din UE. Dacă la următoarele alegeri parlamentare, PSRM va câștiga majoritatea în Parlament, voi anula acest Acord”, a declarat Dodon.

Declarația a fost făcută în cadrul conferinței de presă la care a participat alături de președintele rus, Vladimir Putin.

Dodon s-a întâlnit și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Acesta l-a felicitat pe Dodon cu victoria în alegerile prezidențiale și și-a exprimat speranța că această vizită va contribui la îmbunătățirea relațiilor dintre cele două state.

Citiți mai departe articolul scris de colegii noștri de la Report.md în care găsiți detalii despre planul Rusiei de federalizare a Republicii Moldova, plan scos pe tapet de Vladimir Putin.