Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a elogiat miercuri rolul pacificatorilor ruși de la Nistru la o întâlnire cu șeful regiunii separatiste, Vadim Krasnoselski. El a spus că datorită pacificatorilor ruși „avem stabilitate”.

 

„În pofida declarațiilor politice din partea unor jucători politici de la Chișinău, poziția mea este una cunoscută. Consider că operațiunea menținere a păcii este una de succes. Datorită acestei misiuni, noi avem stabilitate și trebuie să o susținem în continuare și dacă există anumite chestiuni de ordin tehnic pe care trebuie să le examinăm și să le soluționăm, suntem gata să le analizăm astăzi și într-o perioadă apropiată să găsim o ieșire din situație”, a declarat Igor Dodon, citat de Report.md.

Asta în timp ce Guvernul de la Chișinău a insistat în repetate rânduri, la nivel internațional, asupra înlocuirii acestei misiuni de pacificare.

Potrivit unui comunicat al Președinției de la Chișinău, părțile s-au pronunțat „împotriva apelurilor venite din partea unor actori internaționali cu referire la o eventuală reformatare, la etapa actuală, a operațiunii de pacificare la Nistru”.

De asemenea, cei doi s-au felicitat reciproc cu ocazia apropiatei zile a victoriei, care va fi marcată pe ambele maluri ale Nistrului.

Întâlnirea ale loc la o zi de la semnarea înțelegerii privind admiterea în traficul internațional a mașinilor înmatriculate în regiunea separatistă.

Relația dintre Dodon și Krasnoselski este una fluctuantă. Anterior, ei s-au mai întâlnit de două ori, după care liderul transnistrean a spus că nu mai are ce discuta cu Igor Dodon „deoarece acesta nu are o viziune clară asupra reglementării conflictului transnistrean și că el nu decide nimic la Chișinău”. Se întâmpla în perioada când puterea de la Chișinău, controlată de PD, îl suspenda pe Igor Dodon ori de câte ori avea nevoie.

Citiți mai multe pe Report.md