Președintele Igor Dodon l-a propus pe fostul ministru al Finanțelor în Guvernul Filip, Ion Chicu, pentru funcția de prim-ministru.

 ”Am ales un om care nu face parte dintr-un partid politic”, a spus Dodon despre Chicu care, după demiterea Guvernului Filip, devenise consilierul său. Președintele l-a catalogat pe Chicu drept un profesionist, despre care speră că va fi susținut de majoritatea deputaților din Parlament, relatează Agora.md.

Candidatul are 15 zile la dispoziție pentru a forma programul și cabinetul de miniștri. 

Igor Dodon spune că cei care vor vota împotrivă își vor asuma alegerile anticipate. 

Președintele a numit ”un candidat care este docil, îl va asculta și îi va îndeplini toate dorințele. Ion Chicu a acuzat oficiali ai Uniunii Europene de furtul miliardului. Mă întreb dacă această numire vine să sfideze UE”, a declarat fostul premier Maia Sandu, la postul TV8.

”Nu cred în Guvern tehnocrat. Ați numit echipele și personajele cu care a lucrat Chicu, Cred că va fi o combinație de oameni care au fost în PD și PSRM. Mă mir că azi nu s-a votat Guvernul. Sunt foarte grăbiți. Cred că această echipă a fost negociată o perioadă, iar acum ne va fi prezentată. Am auzit niște nume, dar nu-mi permit să le spun. Nu știu cine e la Justiție. La Economie - știu, dar nu dau nume”, a mai adăugat fosta șefă a Executivului.