România a renovat sute de grădinițe în Republica Moldova în ultimii ani, printre care una și în satul natal al președintelui Dodon. El a mulțumit ambasadorului român la Chișinău, dar îndeamnă Bucureștiul să nu se amestece în treburile Chișinăului.

Igor Dodon și-a mai domolit discursul la adresa României și a mulțumit guvernului României pentru fondurile alocate pentru renovarea grădiniței din Sadova, satul său natal din raionul Călărași.

„Reparația capitală a acestei grădinițe a fost posibilă cu suportul prietenilor și partenerilor noștri de peste Prut. Vreau să mulțumesc guvernului României, prietenilor noștri pentru acest gest foarte frumos, pentru acest proiect social. Avem astăzi posibilitatea să redeschidem această grădiniță”.

Declarația lui Igor Dodon a fost făcută în cadrul unei ceremonii organizate cu această ocazie, la Sadova, la care a participat și ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, relatează Unimedia.info.

„Domnule ambasador, din partea președintelui Republicii Moldova, din partea mea ca simplu cetățean și băștinaș al acestui sat vreau să vă mulțumesc pentru acest gest”, ia spus președintele Moldovei reprezentantului României, prezent la inaugurarea grădiniței.

Grădinița a fost construită în anul 1979 și de mai bine de 35 de ani nu au mai fost făcute reparații capitale.

Igor Dodon nu a lăsat total departe mesajul anti românesc.

„Eu văd relația cu România bazată pe pragmatism, interes național, patriotism și, frate, frate dar fiecare la el acasă", a afirmat el.

Iurie Leancă: „Partenerii ideologici ai lui Dodon nu au renovat nicio grădiniță

Vicepreședintele parlamentului Republicii Moldova, Iurie Leancă, speră că președintele Igor Dodon „a înțeles, în sfârșit, cine sunt adevărații prieteni ai Republicii Moldova”.

„În comparație cu partenerii ideologici ai lui Dodon, care nu au renovat nicio grădiniță, România a renovat circa 800 de instituții în care copiii noștri fac primii pași în viață”, a declarat Iurie Leancă.