Președintele prorus al R. Moldova a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea privind propaganda rusă.

"Consider că ea (legea - n.r.) atentează la principiile democrației și încalcă în mod direct drepturile fundamentale ale omului, garantate de Constituție și Convenția Europeană a Drepturilor Omului și anume: dreptul la libertatea de exprimare, libertatea presei, libertatea de opinie", a scris, pe Facebook, Igor Dodon.

Legea, "contrar Constituției, instituie cenzura, fapt inadmisibil într-un stat de drept", a mai scris președintele moldovean, adăugând că a decis să sesizeze Curtea Constituțională în privința examinării constituționalității prevederilor legii.

Potrivit Realitatea.md, Dodon a trimis deja sesizarea către Curte.

Legea privind propaganda rusă pe teritoriul Republicii Moldova a fost adoptată de Parlamentul de la Chișinău pe 7 decembrie 2017, dar președintele a refuzat să o promulge.

Concret, e vorba de un amendament la Codul Audiovizualului, care poate duce la interzicerea retransmiterii în Republica Moldova a programelor rusești de radio și de televiziune "cu un conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic", potrivit Radio Europa Liberă.