Președintele Republicii Moldova spune că va iniția un proiect legislativ prin care va interzice activitatea partidelor care pledează pentru unirea Moldovei cu România, dar și a celor care vor alipirea Moldovei la Rusia.

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut acest anunț miercuri, în timpul unei întâlniri cu o parte a reprezentanților mass-media de peste Prut, la reședința prezidențială din Condrița, situată la 29 km distanță de Chișinău.

„Vom înregistra în toamnă o inițiativa a președintelui privind interzicerea prin lege a oricărui partid sau organizații obștești care pledează pentru lichidarea statalității”, a spus Dodon. El nu a făcut diferență între partidele care vor unirea cu România și cele care vor alipirea la Rusia, relatează mass-media moldovene, între care portalul AllMoldova și postul public de televiziune de la Chișinău TRM, citate de Agerpres.

Cu această ocazie, el a confirmat sosirea la Chișinău a vicepremierului rus Dmitri Rogozin, în pofida apelului adresat autorităților de către societatea civilă de a nu-i permite acestui reprezentant al Moscovei, cunoscut pentru atitudinea sa ostilă față de actuala coaliție (proeuropeană) de la Chișinău, intrarea în Republica Moldova.