Unități de infanterie motorizată din cadrul Grupului Operațional de Trupe Ruse (GOTR) din Transnistria au desfășurat un exercițiu militar în cadrul căruia blindatele rusești au forțat râul Nistru, în preajma satului Ternovca, raionul Slobozia.

Conform unor informații vehiculate anterior, aceste aplicații urmau să se desfășoare la sfârșitul săptămânii. Însă, potrivit scenariului, echipajul unui vehicul blindat de recunoaștere și patrulare BRDM-2 a primit joi sarcina să cerceteze terenul și descopere inamicul convențional, relatează Radio Chișinău.

Acesta a primit informații cu privire la prezența unui grup de 15 diversioniști, care s-ar fi ascuns în pădure. Militarii ruși au primit ordin să forțeze râul, pentru a debarca pe celălalt mal, în luptă întrând și transportoare blindate BTR-70, transmite agenția oficială de la Tiraspol ”Novosti PMR”.

Sursa citată menționează că ”ostașii au dat dovadă de operativitate, forță, experiență și abilitățile necesare pentru a finaliza cu succes sarcinile primite. Ținta a fost atinsă iar formațiunile armate ilegale ale inamicului - lichidate”.

”Pentru desfășurarea acestui exercițiu, a fost necesar să pregătim atât tehnica militară, cât și efectivul, care a fost făcută în regim separat. Iar coordonarea acestora, în cadrul unităților militare, a fost demonstrată astăzi. Efectivul a făcut față cu succes acestor sarcini”, a declarat comandantul GOTR, colonelul Dmitri Zelenkov.

Aplicațiile au fost urmărite de numeroși spectatori civili, care i-au întâmpinat la final pe militarii ruși pe mal, cu flori, ”ca pe niște învingători”, mai scrie presa transnistreană.

Exerciții similare, cu implicarea tehnicii blindate care a forțat Nistrul, au fost organizate de GOTR și anul trecut, sub pretextul prevenirii unor pretinse ”amenințări teroriste”.