Actualul președinte al ”sovietului suprem” de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, ar fi câștigat din primul tur ”alegerile prezidențiale” de astăzi din Transnistria, potrivit unui exit-poll realizat de Centrul de studiere a opiniei publice din Rusia.

Potrivit, organizației, Krasnoselski ar fi obținut aproape 70% din voturi, față de mai puțin de 20% cât ar fi adunat Șevciuck, relatează Report.md.

Autorii susțin că la exit-poll ar fi participat peste 5.000 de respondenți. Mai devreme, agenția oficială de presă de la Tiraspol ”Novosti PMR” a scris că Centrul de studiere a opiniei publice din Rusia a realizat cercetări sociologice ”îndoielnice” și în timpul campaniei electorale, la comanda concernului ”Sheriff”, care îl sprijină pe Krasnoselski.

Alegerile nerecunoscute din regiunea transnsitreană s-au încheiat la ora 20:00. Prezența la vot, la ora 18:00, era de aproximativ 55%.

”Novosti PMR,” agenția oficială de știri din regiune, a relatat despre unele incidente precum deconectarea curentului la sediul ”comisiei electorale” și despre unele probleme cu listele electorale.

Un alt subiect reflectat în presă se referă la o decizie a ”intanței de judecată” prin care le-a interzis, la cererea comisiei electorale, colaboratorilor așa-numitului ”minister de interne” să amplaseze corturi în apropierea secțiilor de votare. ”Ministerul” a atacat decizia primei ”instanței”, dar aceasta a fost lăsată în vigoare. Se pare că ”ping-pongul” dintre minister și organul electoral a fost o continuare a conflictului dintre principalii contarcandidați - Șevciuk și Krasnoselski. 

Detalii, pe Report.md.