Planul secret al Rusiei pentru Ucraina a eșuat, dar sunt absolut sigur că ei au un asemenea plan atât pentru Moldova, cât și pentru Bulgaria, spune fostul ministru bulgar al apărării, Velizar Șalamanov, citat de 24Chasa.

Bulgaria este cea mai vulnerabilă țară din UE și NATO. Planul este de a distruge ambele alianțe și de a întări influența Rusiei în Europa de Est, a declarat fostul ministru bulgar al apărării, Velizar Șalamanov.

Potrivit spuselor sale, R. Moldova ar trebui să poată contracara planurile secrete ale lui Putin și să ceară ajutor de la Uniunea Europeană.

"Pentru mine, este important ca Bulgaria să aibă un plan privind modul de contracarare a dezinformarii și propagandei rusești, astfel încât să nu fim destabilizați. În opinia mea, există unul. Trebuie să declarăm clar că nu vom permite instabilitatea cauzată de Rusia", a subliniat el.

Potrivit acestuia, acuzația Curții Penale Internaționale împotriva lui Putin este valabilă și în cadrul legislației bulgare.

"Agresiunea Rusiei nu este acceptată de China, dar ei trebuie să arate că îl pot influența pe Putin și pot media conflictul. Scopul ar trebui să fie doar retragerea tuturor trupelor ruse și un proces echitabil pentru a-i pedepsi pe cei implicați în crime de război. Scopul principal al Ucrainei și al lumii libere care îi susține este să rezolve problemele pe câmpul de luptă - scoaterea rușilor și conciliere. China este provocată să câștige încrederea ucrainenilor și să-și exercite influența asupra Rusiei. Există o singură cale de ieșire din război - retragerea Rusiei din Ucraina”, a comentat Șalamanov pentru Nova News.

Sursa: RADOR

Iohannis: România și R. Moldova au un viitor comun/ Sandu: Unii ne șantajează, alții ne îmbrățișează

Mai mult pe EurActiv »