Președintele Republicii Moldova, prorus declarat, amenință cu „furia poporului” dacă se va încerca demiterea sa. Dodon a spus că patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, i-a spus că mandatul său de președinte este dat de la Dumnezeu.

Președintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a admis luni seara că există riscul ca el să fie demis, dar a avertizat că "furia poporului va fi pe măsură", într-o emisiune difuzată de filiala din Chișinău a postul rusesc NTV, emisiune moderată de controversatul ex-politician Iurie Roșca, relatează Agerpres.

În deschiderea discuției, Roșca l-a întrebat pe Dodon cum are de gând să reacționeze în cazul în care actuala guvernare ar încerca „să-l debarce, să-l neutralizeze sau să se debaraseze de acesta”.

Igor Dodon a răspuns că a analizat cu „echipa (sa) de profesioniști” toate variantele posibile, referindu-se la membrii așa-numitului „consiliu al societății civile” pe care l-a creat pe lângă președinție și din care fac parte fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, fostul ideolog al comuniștilor, Victor Stepaniuc, fostul ministru comunist al apărării, Victor Gaiciuc etc.

În aceeași emisiune, Dodon a spus că patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, i-a spus că mandatul său de președinte este dat de la Dumnezeu.