Președintele în exercițiu, Igor Dodon, care nu a reușit, conform rezultatelor preliminare, să obțină un nou mandat prezidențial, își cheamă susținătorii la calm. El a felicitat-o ”preliminar” pe Maia Sandu, potrivit IPN.md.

”Categoric, niciun fel de destabilizări și proteste. Eu o să vă spun dacă va fi necesar să ieșim în stradă. Nu ne dăm la provocări, nu ieșim la proteste. Mergem pe calea legală”, a declarat luni Igor Dodon.

”Rezultatele preliminare arată că oponenta mea, doamna Maia Sandu, este câștigătoare. Este vorba de rezultatele preliminare și vreau preliminar să o felicit cu acest lucru. În același timp, vreau să menționez că stafful nostru electoral a fixat mai multe încălcări fără precedent în acest scrutin prezidențial”, a precizat Igor Dodon, adăugând că este vorba despre ”blocarea dreptului la vot al cetățenilor din stânga Nistrului, transportarea alegătorilor în țările membre ale Uniunii Europene, implicarea, prin declarații, ale diferitor oficiali occidentali și influențarea rezultatului votului”, transmite IPN.md.

El a spus că este obligat să apere votul celor care au votat pentru el, prin toate căile legale – Comisia Electorală Centrală, instanța de judecată, Curtea Constituțională. 

Maia Sandu: Mandatul nu e un premiu sau un privillegiu, e o mare responsabilitate

Mai mult pe EurActiv »