Președintele moldovean se află la Moscova, unde va avea mai multe întrevederi, inclusiv cu reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu R. Moldova, Dmitri Kozak.

"Întreprind o vizită scurtă de lucru la Moscova, unde voi avea mai multe întrevederi, inclusiv cu vice-premierul, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova, Dmitri Kozak. După Moscova urmează să particip la ședința ordinară a Consiliului șefilor statelor CSI la Dușanbe care va avea loc în perioada 27-28 septembrie. În cadrul summit-ului voi avea mai multe întrevederi bilaterale cu șefi de state ale CSI", a anunțat marți, pe Facebook, președintele Igor Dodon.

Liderul de la Chișinău s-a mai întâlnit cu Dmitri Kozak, tot la Moscova, la mijlocul lunii iulie, la scurt timp după numirea acestuia în calitate de reprezentant special pentru relația cu R. Moldova.

În contextul vizitei la Moscova, Igor Dodon a declarat, într-un interviu acordat marți portalului Lenta.ru că Vladimir Putin i-a spus la un moment dat că nu este împotrivă ca statul moldovean "să fie prieten cu oricine dorește, dar - principalul - nu împotriva Rusiei", relatează Ukrainska Pravda, citată de Agerpres.