O echipă formată din 42 de medici și asistenți medicali din cadrul Ministerului apărării naționale și Ministerului sănătății a plecat joi în Republica Moldova pentru a ajuta echipele medicale din țara vecină în lupta împotriva COVID-19.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Echipamentele de protecție pentru echipa medicală vor fi asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii, acestea constând în combinezoane, măști, mănuși și viziere.

Pentru buna desfășurare a activităților, Ministerul Apărării Naționale contribuie cu 10 sisteme de izolare și transport al personalului contaminat cu agenți biologici, echipamente care vor fi donate, la finalul misiunii, Republicii Moldova.

Ministrul de externe Bogdan Aurescu însoțește misiunea medicală la Chișinău.

La plecarea în misiune, echipa medicală a fost întâmpinată la Iași de premierul Ludovic Orban, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.