Igor Dodon și șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-au întâlnit joi la reședința de la Condrița a președintelui moldovean. Cei doi au elogiat rolul trupelor rusești de pacificare de la Nistru.

Întâlnirea s-a desfășurat fără presă . Cei doi au reiterat „importanța operațiunii de pacificare de la Nistru ca garanție a păcii și securității cetățenilor”. Asta în timp ce Guvernul de la Chișinău insistă asupra înlocuirii pacificatorilor ruși cu o misiune civilă cu mandat internațional.

Dodon se distanțează de federalizare?

În ajunul întrevederii, Dodon a declarat că nu va discuta despre federalizare cu liderul separatist, deoarece Krasnoselski nu acceptă această idee. „La această etapă nu poate fi vorba despre planuri de soluționare politică a conflictului transnistrean”, a spus președintele moldovean, precizând că pentru a face acest pas e nevoie de alegeri care să genereze schimbarea guvernării.

Totuși, el a spus că Președinția are o poziția față de soluționarea diferendului transnistrean, dar a menționat că „nu este vorba despre federalizarea statului”. El spune că „dacă se dorește reintegrarea țării, singura soluție trebuie să fie dialogul”. Asta deși anterior declara că federalizarea este unica soluție pașnică de rezolvare a acestei probleme.

Citiți întregul articol realizat de colegii noștri de la Report.md.