Președintele Klaus Iohannis i-a transmis acest mesaj premierului Pavel Filip, cu care s-a întâlnit joi, la New York, în marja participării la segmentul de nivel înalt al celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite.

Cu această ocazie, au fost discutate modalitățile de aprofundare și extindere a cooperării bilaterale, în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României cu privire la susținerea opțiunii europene, a modernizării și a transformării democratice a Republicii Moldova, pentru a genera beneficii directe pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor săi.

"În acest sens, președintele României a evidențiat că angajamentul proeuropean al Republicii Moldova și caracterul ireversibil al reformelor realizate în acest scop sunt esențiale. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanța unei bune comunicări strategice atât în relația cu Uniunea Europeană, cât și cu cetățenii Republicii Moldova, pentru explicarea eforturilor de reformă și, respectiv, a beneficiilor apropierii de UE și a rezultatelor concrete obținute în acest proces", se arată în comunicat.

Prim-ministrul Pavel Filip a dat asigurări privind hotărârea autorităților de la Chișinău de a continua procesul de apropiere de Uniunea Europeană și de "a stărui în eforturile de reformă în spirit european, pe baza Acordului de Asociere, inclusiv în perioada rămasă până la alegerile parlamentare din Republica Moldova".

De asemenea, Filip a exprimat interesul deosebit pentru continuarea proiectelor bilaterale de interconectare, cu precădere în domeniul energetic și cel al transporturilor.