România va elabora o strategie pentru îmbunățirea relației politice și economice cu Republica Moldova. „E nevoie de o relație mai eficientă și mai pragmatică”, a spus președintele Klaus Iohannis, după ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

CSAT a discutat marți despre elaborarea, până la finalul anului, a unei strategii pentru cooperare între Republica Moldova și România, a anunțat Klaus Iohannis, care a explicat că este nevoie de o relație mai eficientă și mai pragmatică, în special din punct de vedere economic, scrie news.ro.

„Am constatat în informarea făcută de Ministerul Afacerilor Externe un lucru care se observă și cu ochiul liber - relația noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai pragmatică și mai previzibilă. Pentru a îmbunătăți abordarea relației dintre România și Republica Moldova, s-a decis să se lucreze pe o strategie, de data aceasta pe termen mediu și lung, care va stabili cum anume ne vom poziționa în această relație”, a spus Iohannis, la finalul ședinței CSAT.

Iohannis a afirmat că evoluția politică din Republica Moldova a arătat că partidele pro-europene au „dificultăți” după alegerile parlamentare din 2014 și este astfel de nevoie de o îmbunătățire a relației cu autoritățile de la Chișinău.

 

„Faptul că România vine în sprijinul Moldovei cu o finanțare importantă e doar un început. Noi credeam că este nevoie de o amplificare mult, mult mai profundă în relațiile economice dintre România și Republica Moldova și în construcția și întărirea instituțiilor democratice”.

 

Șeful statului a precizat că această strategie va fi finalizată până la sfârșitul anului.