Șeful-adjunct al administrației de la Kremlin, Dmitrii Kozak, s-a întâlnit la Chișinău cu președinta R. Moldova, Maia Sandu. El spune că Rusia nu poate să se implice direct în rezolvarea conflictului din Transnistria.

Întrebat despre conflictul transnistrean, Kozak a declarat că Rusia nu poate să se implice direct, întrucât conflictul ține doar de Republica Moldova și Regiunea Transnistriană, relatează Agora.md.

"Rusia este gata să acorde asistență pentru a facilita înțelegea dintre Transnistria și Republica Moldova. Noi nu suntem pregătiți să înaintăm condițiile noastre propii. Aceasta nu ne privește pe noi”, a declarat el după întrevederea de ieri cu Maia Sandu.

"Discuția a fost foarte constructivă și binevoitoare”, a declarat Kozak pentru Newsmaker.

"Am reconfirmat poziția Republicii Moldova în ceea ce ține de relansarea procesului de reglementare exclusiv pe cale pașnică, folosind instrumente politice și diplomatice și cadrul de negocieri existent, cu respectarea suveranității și a integrității teritoriale a țării noastre în cadrul hotarelor ei internațional recunoscute”, a susținut președinta R. Moldova.

Totodată, șefa statului a punctat că a apreciat deschiderea părții ruse, fapt care poate contribui la consolidarea dialogului dintre cele două țări.