Forțele externe ar agita situația în regiune, susține Moscova, care avertizează asupra "amenințărilor la adresa forțelor ruse de menținere a păcii”.

Kremlinul și-a exprimat luni "îngrijorarea" în legătură cu situația din regiunea transnistreană.  Forțele externe provoacă situația de acolo, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, potrivit agenției TASS.

"Desigur, situația din Transnistria este subiectul celei mai mari atenții din partea noastră și un motiv de îngrijorare", a spus Peskov la o conferință de presă, întrebat cum vede Kremlinul evoluțiile din Transnistria și dacă Moscova este îngrijorată de faptul că Occidentul încearcă să submineze situația din regiune.

Săptămâna trecută, Moscova a spus Occidentului că va vedea orice acțiune care "amenință forțele ruse de menținere a păcii în Transnistria" ca un atac asupra Rusiei.

Avertismentul Rusiei ridică temeri cu privire la un posibil atac rusesc în Republica Moldova.

Președinta Maia Sandu a acuzat Rusia de o tentativă de destabilizarea a situației din Republica Moldova cu ajutorul unor diversioniști străini.

Pe 14 februarie, Ministerul rus de externe a declarat că Rusia nu are planuri de a destabiliza situația din Republica Moldova.

"Spre deosebire de țările occidentale și de Ucraina, noi nu ne amestecăm în afacerile interne ale Republicii Moldova și ale altor țări ale lumii. Rusia nu reprezintă o amenințare la adresa securității Republicii Moldova și pledează pentru dezvoltarea unei cooperări bilaterale reciproc avantajoase și egale", se arată în declarația lui Serghei Lavrov, citată de Agora.md.

Maia Sandu a prezentat planul prin care Rusia ar vrea să răstoarne puterea de la Chișinău

Mai mult pe EurActiv »