Șeful grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat că la Moscova urmează să fie deschis un oficiu al așa-numitului "președinte transnistrean”.

Anunțul a fost făcut de către Krasnoselski în cadrul unei întâlniri cu primii deputați separatiști de la Tiraspol, cei care au votat, la 1 septembrie 1991, așa-numita "declarație de independență" a Transnistriei.

Krasnoselski a anunțat că la moment are loc completarea cu personal a reprezentanței după care va urma înregistrarea oficială a acesteia.

Potrivit presei din stânga Nistrului, reprezentanța va fi condusă de pretinsul ex-vicepremier al "rmn", Alexandr Karaman.

În 2014, Karaman a părăsit regiunea transnistreană după care și-a făcut apariția în așa-numita Republică populară Donețk, regiune separatistă din Donbas. Ulterior Karaman a fost numit "vicepremier" pe probleme sociale în Donețk. Din luna noiembrie 2014 până în decembrie 2015, acesta a fost coordonatorul aparatului așa-numitului prim-ministru al republicii separatiste Donețk.

Citiți continuarea pe Report.md.