Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a calificat Moldova drept următorul „centru antirusesc" după Ucraina și a susținut că Occidentul încearcă să transforme Moldova într-o nouă Ucraină.

''Este avută acum în vedere Republica Moldova pentru acest rol'', a susținut Lavrov într-un interviu pentru televiziunea publică rusă Rossia-24, relatează BBC.

El a susținut că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, ''este nerăbdătoare să intre în NATO''. Amintind că Maia Sandu are cetățenia română, Lavrov a spus că este pregătită să se unească cu România și, în general, este "dispusă la orice''.

Drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Moldovenii, indiferent de preferințele politice sau geopolitice pe care le au, își doresc pace, libertate și democrație, a reacționat Ministerul afacerilor externe și integrării europene de la Chișinău, transmite IPN.

"Respingem categoric declarațiile șefului diplomației ruse, care nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare deja bine cunoscută a diplomației ruse. Ținem să amintim părții ruse că drumul pe care merge Republica Moldova este calea aderării la Uniunea Europeană. Acesta este proiectul de țară susținut de cetățeni”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.