PSRM va iniția procedura de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, acesta făcându-se vinovat de situația dezastruoasă din Chișinău, a anunțat, marți, Ion Ceban, liderul socialiștilor din Consiliul Municipal (CMC).

"Chirtoacă se face vinovat de toate problemele Chișinăului. El a creat sistemul corupt din Primărie, el este capul acestei caracatițe care fură banii publici. Noi îl chemăm la demisia de onoare. Să ia exemplu de la colegii de peste Prut”, a declarat Ion Ceban, relatează Unimedia.md.

Referindu-se la explozia de la cantina "La Soacra” din Piața Centrală, în urma căreia o persoană a decedat, iar alte două se află în stare gravă, Ceban a spus că, în aceeași zi, Dorin Chirtoacă trebuia să-i demită pe cei responsabilii de producerea tragediei.

"Ceea ce s-a întâmplat în Piața Centrală este rezultatul haosului din Primărie. Chiar în acea zi, șeful Direcției Comerț, pretorul de sector și directorul Pieței Centrale trebuiau să zboare din funcții. Dar Chirtoacă se face că nu s-a întâmplat nimic”, a adăugat liderul socialiștilor din CMC.

Potrivit Agora.md, referendumul de demitere poate fi inițiat prin două modalități: 34 de voturi în cadrul Consiliului Municipal Chișinău sau colectarea de semnături - 10% din numărul cetățenilor cu drept de vot din capitala R. Moldova.

Ion Ceban a menționat că socialiștii sunt gata pentru ambele proceduri.

La alegerilor locale din 14 iunie 2015, Partidul Liberal a obținut 17 mandate în CMC, iar restul partidelor au împreună 34 de mandate.