Președintele USR, Dan Barna, a avut marți o întrevedere cu lidera PAS, Maia Sandu, unul din liderii opoziției democratice pro-europene de la Chișinău.

”A fost o discuție deschisă despre încredere, despre sprijin și despre nevoia de a ne susține reciproc într-o perioadă în care resimțim că se dezmembrează mecanismele democratice și la București și la Chișinău. În acest context, unitatea oamenilor noi și decenți din politică devine condiția primordială pentru ca democrația să supraviețuiască abuzurilor și agresiunilor la care este supusă zilnic”, a transmis Dan Barna printr-un comunicat de presă.

Republica Moldova se pregătește de alegeri pe 24 februarie, iar USR sublinează că există riscul serios ca acestea să decupleze complet țara de la parcursul european, atâta cât mai există.

"În acest context critic pentru Republica Moldova, Guvernul de la București a ales, deloc întâmplător având în vedere ce se întâmplă de doi ani de zile în România, să blocheze la sfârșitul anului trecut adoptarea unui document UE critic prin care Chișinăul urma să fie somat să garanteze alegeri libere și corecte. Mai mult, Politica de Vecinătate sau măcar Republica Moldova, nu sunt un obiectiv pe agenda cu consistență de referat de student mediocru a Președinției Românie la Consiliul UE 2019", se mai arată în sursa citată.