Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri lansarea unui program de susținere a antreprenorilor moldoveni, denumit "Programul guvernamental 373”.

 

„Acest program își propune să încurajeze întreprinderile mici și mijlocii să se dezvolte, să deschidă locuri de muncă și să contribuie la bunăstarea cetățenilor”, a declarat președinta Maia Sandu.

Aceasta a mai declarat că programul  va subvenționa diferența dintre rata dobânzii de pe piață - adică cea cerută de bănci - și plafonul stabilit de acest program:

3% - rata dobânzii la creditele în euro sau dolari;

7% - rata dobânzii la creditele în lei;

3 ani - perioada maximă de grație pentru creditele cu o maturitate de până la 7 ani. 

Șefa statului a menționat că dezvoltarea economică și crearea locurilor de muncă este o prioritatea comună.

„Văd în fiecare localitate unde merg moldoveni care deschid acasă întreprinderi, muncesc cinstit și contribuie la creștere economică în Moldova. Acești oameni curajoși și întreprinzători au nevoie de susținerea guvernului. Ajutând antreprenorii să devină competitivi pe piața europeană, să aibă câștiguri care le permit să crească salariile, să deschidă locuri de muncă în satele și orașele noastre, vom reuși să construim o economie europeană și să creștem nivelul de trai al tuturor moldovenilor”, a mai precizat Maia Sandu.