Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost invitată la aniversarea a 10 ani de la fondarea centrului educațional pentru copiii bolnavi de cancer.

Președinta Maia Sandu a fost prezentă joi la Centrul educațional pentru copiii bolnavi de cancer, cu ocazia împlinirii unui deceniu de la fondarea lui.

  „Acum 10 ani, în calitate de ministră a Educației, participam la inaugurarea Centrului de instruire pentru copiii bolnavi de cancer. Îmi amintesc foarte bine amalgamul de emoții de atunci. Astăzi am vizitat din nou această instituție și am trăit aceleași emoții”, a spus șefa statului.

Președinta a declarat că această instituție educațională își îndeplinește misiunea într-un mod demn, nobil și onest.

„O îndeplinește prin angajații centrului  - profesori care lucrează, alături de medici, cu dăruire, cu trăire și coparticipare. Datorită acestor oameni, copiii care luptă cu boala reușesc să revină în școala și clasa lor, să-și continue visul, să urmeze studiile în universități și colegii. Cadrele didactice reușesc să le fie alături și părinților. Un sfat, o încurajare a profesorilor și psihologilor centrului îi ajută să depășească clipele grele”, a precizat Maia Sandu.

Șefa statului și-a exprimat bucuria că există persoane în această instituție pentru care contează starea de sănătate a pacienților.

„Vreau ca toți copiii să fie sănătoși, să-și trăiască cu bucurie copilăria, fără durere, acasă, împreună cu părinții”, a mai declarat președinta.