Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a acuzat joi Rusia că se amestecă în afacerile interne ale Moldovei, indicând că în alegerile care urmează să aibă loc în acest weekend în regiunea Găgăuzia, mulți dintre candidați sunt agenți ruși.

Moldova a interzis zilele trecute unei delegației regionale rusești să meargă în regiunea semiautonomă pro-rusă Găgăuzia, care își va alege noul guvernator duminică, transmite Reuters.

Delegația împiedicată să intre în Republica Moldova a fost condusă de Rustam Minnikhanov, guvernatorul regiunii Tatarstan din Rusia, care a declarat că este regretabil că i s-a refuzat intrarea în Chișinău.

"Vedem o interferență deschisă, el (Rustam Minnikhanov - n.r.) se îndrepta spre Găgăuzia să susțină unul dintre candidații la alegeri", a declarat Sandu într-un interviu televizat. "Din păcate, mulți dintre candidații de acolo sunt agenți ai Rusiei, și nu politicieni care doresc să lucreze pentru binele poporului Găgăuz", a mai continuat ea, conform sursei citate.

Moscova neagă că se amestecă în afacerile Moldovei, dar marți a anunțat că expulzează un diplomat moldovean, în ceea ce a descris o răzbunare pentru expulzarea de săptămâna trecută a unui diplomat rus din Moldova.

"Rusia nu respectă și niciodată nu a respectat suveranitatea și independența noastră. Acum, Moscova încearcă să destabilizeze situația din Moldova pentru a obstrucționa parcursul nostru european, pentru a provoca haos", a declarat Sandu la postul de televiziune Jurnal-TV.