Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și președintele Consiliului European, Charles Michel, au avut o discuție telefonică despre situația de securitate din Republica Moldova.

Cei doi au vorbit și despre reuniunea Comunității Politice Europene care va avea loc la 1 iunie 2023, în Republica Moldova, anunță Președinția moldoveană.

Oficialii au vorbit și despre agenda de integrare europeană a țării noastre și despre reformele desfășurate până acum. În context, președinta Maia Sandu a mulțumit pentru sprijinul oferit de către partenerii europeni în procesul de aderare europeană precum și în cel de gestionare a crizelor.

„Mișcarea pentru Popor” din care face și partidul Șor a protestat din nouă în centrul Capitalei, la Chișinău. Participanții au scandat lozinci împotriva președintei Sandu și s-au plâns de facturile mari la energie, conform Europa Libera Moldova.

Poliția a anunțat că duminică în Chișinău au fost înregistrate 4 alerte cu bombă, informația venind de la aceeași persoană. Oamenii legii califică aceste acțiuni ca parte a măsurilor de destabilizare.

O alertă falsă cu bombă a fost înregistrat și la Aeroportul Internațional Chișinău. Poliția de frontieră a evacuat personalul aeroportuar și călătorii din clădire, iar procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar suspendată. După câteva ore de verificări, Aeroportul și-a reluat activitatea în regim normal. Pe fapta dată a fost pornită o cauză penală.

Poliția a anunțat tot duminică faptul că a reușit să dejoace un plan de destabilizare a situației din țară pus la cale de Rusia după infiltrarea unui agent în guparea de diversioniști, fiind arestate zeci de persoane implicate, potrivit Agora.md.