Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, marți, la Chișinău, unde l-a primit pe președintele Klaus Iohannis, că din acest moment începe "o nouă etapă în cooperarea bilaterală" cu România.

"Mă bucur că, începând cu ziua de astăzi, Republica Moldova și România reintră într-o interacțiune firească frățească și deschisă. În aceste zile, Republica Moldova pășește într-o nouă etapă, atât pe plan intern, cât și pe dimensiunea politicii externe, o etapă a ieșirii din izolare internațională și de conexiune la spațiul european, la vecinii și partenerii noștri strategici", a spus președintele Moldovei, potrivit Agerpres.

Maia Sandu a vorbit despre colaborarea cu România în viitor.

"Astăzi, o spun cu toată încrederea, pornim o nouă etapă în cooperarea bilaterală, o prietenie la nivel înalt între Republica Moldova și România, care va aduce beneficii cetățenilor ambelor state și va contribui la construirea unui viitor mai bun", a adăugat ea.

De asemenea, România ar urma să trimită în Republica Moldova o echipă de experți în vederea pregătirii strategiei de vaccinare. Totodată, țara noastră va continua să furnizeze medicamente și echipamente medicale de protecție, necesare în contextul pandemiei, a precizat Iohannis.

Pachetul de sprijin mai vizează acordarea unei cantități de motorină de 6.000 de tone pentru agricultori, precum și o contribuție financiară de cel puțin de 250.000 euro, destinată consolidării societății civile și independenței mass-media.

Președintele Klaus Iohannis a fost primit marți, la Chișinău, cu onoruri militare, de către omologul său moldovean, Maia Sandu și a fost întâmpinat cu pâine și sare.

Este prima vizită la nivel înalt, la Chișinău, după ce Maia Sandu a depus jurământul de învestitură săptămâna trecută, pe data de 24 decembrie.

Potrivit Administrației Prezidențiale de la București, vizita lui Klaus Iohannis în țara vecină va oferi "cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al țării vecine, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii moldoveni în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România".