Candidata PAS la funcția de președinte al R. Moldova, Maia Sandu, se întâlnește astăzi cu președintele Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, clasat al treilea la scrutinul de duminică.

”Dumneaei m-a contactat, am vorbit la telefon și mâine ne vom întâlni să discutăm”, a spus, într-o intervenție live pe Facebook, Renato Usatîi, relatează agenția IPN.

”Problema de bază sunt alegerile parlamentare anticipate, să dizolvăm acest bordel politic, deoarece Parlamentul este nereprezentativ. Eu sper că mâine (astăzi - n.r.), după ce voi discuta cu doamna Maia Sandu, vom face apel la toți cetățenii să vină în Piața Marii Adunări Naționale și prin primul decret prezidențial să fie dizolvat acest Parlament”, a spus Renato Usatîi.

Pentru candidatul Partidului Politic Partidul Nostru la funcția de președinte al Republicii Moldova au votat 16,9% din alegători.

El le-a mulțumit oamenilor pentru susținerea acordată și l-a criticat pe Igor Dodon pentru faptul că acesta s-a arătat nemulțumit de acțiunile și votul diasporei.

Maia Sandu a  confirmat la TV8 că urmează să se întâlnească cu Renato Usatîi, precizând că este gata să susțină ideea de dizolvare a Parlamentului, dacă va exista ”o soluție legală”.

Maia Sandu a menționat că obiectivul ei este să obțină cât mai mult sprijin pentru turul doi de scrutin.

”Noi pornim de la premiza că alegătorii noștri au aceleași obiective, că alegătorii noștri vor să trăiască într-o țară unde statul e funcțional, unde statul nu este folosit de diferite grupări de corupție, unde statul poate să încurajeze dezvoltarea afacerilor. (…) Dacă dânsul (Renato Usatîi - n.r.) susține și împărtășește aceste obiective, nu văd de ce nu ar contribui la această luptă comună de debarcare a lui Igor Dodon”, a declarat ea la emisiunea ”Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.


Alegeri în Republica Moldova: Igor Dodon și Maia Sandu, în turul doi

Mai mult pe EurActiv »