Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a confirmat informațiile publicate de portalul The Insider, în privința fostului șef al Statului Major al Republicii Moldova, Igor Gorgan, privind calitatea sa de informator al serviciilor ruse.

Purtătoarea de cuvânt a SIS, Daniela Mînzat, a comunicat pentru AGORA că SIS „cunoaște obiectivele, actorii, instrumentele și tacticile aplicate la adresa proceselor democratice ale R. Moldova”.

Potrivit unei investigații The Insider, Igor Gorgan ar fi raportat GRU în mod regulat despre situația politică internă din Republica Moldova și ar fi transmis date despre vizitele reprezentanților Ministerului ucrainean ai Apărării.

Potrivit investigației The Insider, GRU a fost deosebit de interesat de ce arme cumpăra Kievul de la țările vecine, inclusiv Republica Moldova.

„Trebuie să închidem repede granița cu România! Aceasta este o gaură mare! O mulțime de marfă vine de acolo în Ucraina. Mai ales mărfuri militare! Românii mai au niște fabrici militare care produc arme și muniții”, i-ar mai fi spus Gorgan persoanei din GRU cu care comunica pe Telegram.