Eurodeputatul român a declarat pentru Europa Liberă că banii ar fi ajuns de mult timp în R. Moldova, dacă Guvernul nu ar fi luat acele măsuri legate de legislația electorală.

Întrebat într-un interviu acordat Europei Libere dacă cele 100 de milioane de euro vor ajunge la început de primăvară la Chișinău, Siegfried Mureșan: "Banii vor veni când autoritățile de la Chișinău vor fi îndeplinit condițiile. Condițiile sunt cunoscute și iată că se împlinește chiar în zilele acestea un an de când Comisia Europeană a spus în ianuarie 2017 că vrea să dea 100 de milioane de euro Republicii Moldova. Și noi în Parlament atunci am spus „da” și ne apucăm de treabă să adoptăm actele legislative în Parlamentul European, doar că în luna martie au venit inițiativele legate de schimbarea legislației electorale și toată lumea a fost îngrijorată în toate instituțiile Uniunii Europene – în comisii, în Consiliu, în Parlament – de această tentativă de modificare a legislației electorale, în ciuda recomandărilor partenerilor internaționali, avizului experților Comisiei de la Veneția. Deci, răspunsul la această întrebare este: banii vor veni când condițiile vor fi îndeplinite și banii ar fi venit deja de mult timp, dacă Guvernul nu ar fi luat acele măsuri legate de legislația electorală. Eu vreau ca banii să ajungă cât mai repede la cetățeni".

Siegfried Mureşan (PPE) a mai declarat că a luptat mereu în ultimii ani pentru ca Republica Moldova să primească cât mai multe fonduri europene din bugetul Uniunii Europene, dar a reiterat faptul că trebuie îndeplinite condiţiile stabilite. (Interviul integral, pe Europa Liberă)