Luni, 28 martie 2016, piața mediatică din Republica Moldova s-a îmbogățit cu o nouă platformă on-line. Report.md va fi un model în domeniul jurnalismului, se va baza pe materiale originale, scrise de o echipă de jurnaliști profesioniști.

Echipa de jurnaliști a fost selectată pe bază de concurs și instruită de traineri cu experiență din România.

Din echipa Report.md fac parte jurnaliștii: Vitalie Călugăreanu (coordonator echipă editorială), Lilia Zaharia, Natalia Costaș și Constantin Uzdriș, care vor fi asistați de un fotoreporter profesionist, Elena Covalenco.

Echipa Report.md

FOTO (Echipa Report.md)

Report.md va produce știri, reportaje, investigații jurnalistice, materiale cu tematică europeană, fiind o platformă sigură pentru consumatorii de presă atât din Republica Moldova, cât și din străinătate.

Principiile jurnalistice și rolul de apărători ai interesului public vor sta la baza activității echipei redacționale. Scopul nostru este de a oferi tuturor celor interesați de actualitatea din Republica Moldova o sursă sigură de informație, de a zădărnici tentativele de manipulare și de a cultiva un consumator de presă rezistent la propaganda nocivă.

Pe Report.md nu veți găsi „realitatea” pe care ar vrea unii sau alții să o vedeți, în funcție de interesele lor. Pe Report.md veți găsi știri ce prezintă realitatea așa cum este ea.

Platforma Report.md a fost creată în cadrul ”Inițiativei pentru susținerea în Republica Moldova a libertății presei și a dezvoltării independente a conținutului media care abordează tematici europene”.

Proiectul este finanțat de Ambasada Regatului Țărilor de Jos în România și este implementat de Centrul Român pentru Politici Europene – Republica Moldova și EurActiv România.

Obiectivul principal al proiectului este susținerea libertății presei și a libertății de exprimare în Republica Moldova.