Pro-rusul Vadim Krasnoselski, noul lider al regiunii separatiste transnistrene, nu are încredere în Igor Dodon, noul președinte al Moldovei, și el pro-rus. Reacția lui Krasnoselski vine imediat după ce Dodon era gata să ceară scuze nistrenilor.

Într-un interviu acordat postului TV „Russia Today”, Krasnoselski pledează pentru independența autoproclamatei „rmn”: „Independența noastră este o garanție că un potențial „val oranj” nu va pătrunde în regiunea transnistreană”, a spus Vadim Krasnoselski. El a adăugat că are dubii în privința independenței lui Igor Dodon și anticipează un conflict între Președinție și Parlament la Chișinău, scrie Report.md.

Krasnoselski nu este de acord nici cu afirmația lui Dodon precum că pe ambele maluri ale Nistrului ar locui același popor: „Fiecare spune ce vrea, dar ceea ce spui trebuie să argumentezi. Igor Nicolaevici (Dodon – n.n.) trebuie să-și argumenteze declarațiile, să explice ce fel de popor locuiește pe malul drept al Nistrului - moldovenesc sau român. Regiunea transnistreană este parte a „lumii ruse”, adevăr recunoscut atât de prietenii cât și de dușmanii noștri”, a spus Krasnoselski.

El a spus că vrea să meargă „pe urmele lui Putin” și vrea să consolideze „verticala” puterii în stânga Nistrului.

Dodon se face preș în fața Transnistriei

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon susține că în 1992, la Nistru, a avut loc un „război civil”, iar Chișinăul trebuie să-și ceară scuze de la autoritățile separatiste de la Tiraspol. Dodon a făcut aceste afirmații într-un interviu acordat postului rusesc de televiziune „Russia Today”.

Anterior, președintele ales Igor Dodon l-a felicitat „sincer” pe noul șef al grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, cu ocazia victoriei la așa-numitele „alegeri prezidențiale” din autoproclamata „rmn”.