O delegație parlamentară condusă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, începe luni o vizită oficială de două zile în Republica Moldova.

"Cred că Republica Moldova nu are nevoie de un ajutor militar. Din câte cunosc eu, Constituția Republicii Moldova oferă o neutralitate. În schimb, este nevoie de securizarea frontierelor, lucru benefic pentru întreaga Europă și aici cred că este o zonă în care România trebuie să se implice și mai mult alături de Republica Moldova. Ca să fiu mai exact, cu adevărat România este un scut pentru Republica Moldova și așa trebuie să fie", a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferință de presă la sediul Parlamentului de la Chișinău.

++++

Vizita are loc la invitația președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

„Acțiunea are caracter de reciprocitate, ca urmare a vizitei în România, în 2021, a președintelui Parlamentului Republicii Moldova, împreună cu o delegație parlamentară, și are ca scop continuarea și intensificarea dialogului existent între România și Republica Moldova, permițând punerea în valoare în acest sens a instrumentelor pe care le oferă diplomația parlamentară”, potrivit unui memorandum intern al Camerei Deputaților.

Pe lângă discuțiile la nivel parlamentar, Ciolacu mai are programate întâlniri cu președintele și cu premierul Republicii Moldova, Maia Sandu și Natalia Gavriliță.

Din delegație fac parte vicepreședintele Camerei Deputaților Daniel Suciu (PSD), vicepreședintele Grupului Pro-America, Ana-Maria Cătăuță (PSD), care este și președinte al Comisiei comune a Camerei și Senatului pentru relația cu UNESCO, președintele Comisiei pentru învățământ de la Camera Deputaților, Natalia Intotero (PSD), vicepreședintele Comisiei pentru politică externă, Andi Cristea (PSD), precum și Eugen Constantin - director la Cancelaria președintelui Camerei Deputaților și Liviu Șova, consilier.

Din partea Senatului vor participa președintele Comisiei pentru politică externă, Titus Corlățean (PSD), și președintele Comisiei pentru afaceri europene, Angel Tîlvăr (PSD).

Conform memorandumului, Marcel Ciolacu se va întoarce în țară în seara zilei de luni, iar ceilalți parlamentari din delegație în dimineața zilei de marți.