O rachetă doborâtă de ucraineni luni a căzut în localitatea Naslavcea din Republica Moldova, potrivit portalului stiri.md.

Potrivit informației, fumul ar fi ieșit de pe teritoriul Hidrocentralei Novodnestrovsk, transmite sursa citată.

La scurt timp, autoritățile ucrainene au confirmat lovitura cu rachete în "obiectul infrastructurii critice" din regiunea Cernăuți.

Ministerul de Interne de la Chișinău a venit cu o reacție în acest sens.

”Ministerul Afacerilor Interne informează că a luat toate măsurile de protecție cu privire la racheta care a căzut pe teritoriul localității Naslavcea. În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse. Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 1 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații. În prezent, efective ale MAI au încercuit zona căderii rachetei, pentru a evita eventuale pericole, iar un grup de documentare se află la fața locului”.

Persona non grata

Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană non grata pe teritoriul Republicii Moldova, a anunțat luni Ministerul afacerilor externe și integrării europene (MAEIE).

”În conformitate cu prevederile Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice (1961), Ministerul afacerilor externe și integrării europene informează că a decis declararea drept persoană non grata pe teritoriul țării noastre a unui reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova”, se arată în comunicatul MAEIE, citat de Agora.md.

Potrivit instituției, acest fapt a fost comunicat părții ruse în după-amiaza zilei de 31 octombrie, cu prilejul convocării la sediul MAEIE a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov.