Oponenții liderului de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, au câștigat alegerile nerecunoscute din Transnistria. Datele preliminare arată că aceștia au obținut 31 din cele 43 de mandate ale Parlamentului regiunii separatiste.

Potrivit datelor preliminare, dintre cele 43 de mandate ale deputaților din Parlamentul din dreapta Nistrului, 31 le-au revenit politicienilor din grupul oponenților lui Șevciuk: membri ai partidului Obnovlenie și mai mulți candidați independenți, transmite portalul dniestr.ru, citat de agora.md.

Dacă datele se confirmă, aceștia ar putea controla așa-numitul Parlament transnistrean.

Comisia Electorală Centrală de Tiraspol a anunțat o prezență la scrutinul de duminică de peste 47%, mai mare ca în anul 2010.

Unimedia.md notează că opozanții Șevciuk, lider al regiunii separatiste din 2010, sunt susținuți de către grupul comercial Sheriff.

Autoritățile de la Chișinău nu recunosc legalitatea acestor alegeri și au îndemnat celelalte state să nu trimită observatori în regiune.

Agenția oficială rusă Tass, preluată de Unimedia.md, a scris că administrația de la Kremlin nu mai pune mare miză pe Șevciuk și echipa sa. Motiv pentru care în campania electorală, Moscova a refuzat să se implice atât de partea lui Evgheni Șevciuk cât și de partea grupului Sheriff.

Tass a constatat o înrăutățire a nivelului de trai în regiunea transnistreană imediat după venirea la putere a echipei lui Șevciuk. Agenția subliniază că de data aceasta nici reprezentantul special al președintelui rus pentru Transnistria, Dmitri Rogozin, nu a venit să-l susțină pe liderul de la Tiraspol.